lunes, 3 de enero de 2011

10 llocs del món on practicar el submarinisme

No és cert que a cada zona del mar hi podem trobar les mateixes espècies marines i el mateix color de l'aigua i, és que el mar amaga indrets especials i substancialment diferents. Avui parlem dels millors llocs on practicar el submarinisme:




1. Les Illes Maldives 

Les Illes Maldives són considerades el tercer millor lloc per bussejar perquè les seves grans barreres de coral i la seva fauna marina són espectaculars. La possibilitat de poder submergir-nos entre els canals d'aigua càlida i transparent plens de coves i cavernes on es troben els corals i la la varietat de peixos de diverses espècies, dels quals els més destacats són: el peix napoleó i lloro, les barracudes, la manta y els taurons. La millor temporada per visitar les Illes Maldives és en les estacions seques, des del desembre fins l'abril, quan hi ha la millor temperatura. No obstant si el que de veritat interessen són els taurons i les mantes, la temporada d'agost a novembre és la millor. 

2. El Mar Roig 

Una part interessant que descobrim al Mar Roig és el Por Sudan, és una zona en la qual s'hi han acumulat vehicles Toyota en els quals els animals subaquàtics s'hi han instal·lat. La presència d'aquests s'explica per l'enfonsament del vaixell de càrrega Blue Bell que també és objecte d'expectació sobretots pels fotògrafs. Les millors zones per al busseig són les més properes a Egipte i Jordània. El clima temperat i les suaus corrents de l'aigua han creat l'entorn perfecte pel creixement dels coralls i peixos. En el Mar Roig es pot nadar amb grans tortugues de mar i dofins rodejats de grans bancs de peixos multicolors. Experts afirmen que hi ha més de 400 espècies de coralls i una espècie d'arbre de color negre descobert en aquest i únic. Entre les diverses espècies estan: el pallasso, el cocodril, la trompeta, el lleó, l'àngel, el lloro, els peixos cofre, morenes i peixos globus o "puffer" que són perillosos ja que tenen dens capaces de triturar coralls i petxines. 





3. Les Illes Orcades 


Aquestes illes situades a la Gran Bretanya són properes a Scapa Flow, un port natural protegit que va ser base naval durant els dos processos bèl·lics. En aquestes aigües s'hi troben uns 78 vaixells d'origen alemany que van quedar sobre la sorra del fons del mar d'aquesta zona entre 20 i 50 metres de profunditat aproximadament.

4. Tanzània 

Gràcies a les fortes corrents a la costa est d'Àfrica, concretament a Pemba, es poden observar de molt d'aprop les criatures aqüàtiques més temudes, com per exemple: el tauró martell. A més hi ha l'oportunitat de conèixer els esculls en els quals viuen els peixos més petits. 



5. Les Illes Galàpagos 

És el lloc on és possible trobar-hi més espècies concentrades i exòtiques, com són les tortugues gegants, les foques de pell, els crancs i les estrelles de mar. Aquest indret ha sigut conegut des de fa molt anys a causa de la teoria darwinista de l'evolució i per això s'ha considerat com a zona clau pel coneixement submarí de les espècies.




6. L'Illa Farne 

Si el que vols és aventura i diversió, a l'illa Farne podem trobar moltes embarcacions enfonsades i diversos éssers marins que s'acosten a tu sense cap por com els peixos llop o els ciclòpters o llebres de mar. Tot i que el més sorprenent és la colònia de més de quatre mil foques grises que habiten la zona. 



7. Saba, Antilles Holandeses 

Gràcies a la intensa activitat volcànica i a la presència de la cadena muntanyosa de Monte Scenera es va formar la costa de les Antilles Holandeses, Saba. L'espectacle està assegurat amb els esculls de coralls i les esponges enganxades a les roques produïdes per les contínues erupcions del volcà. La diversitat de peixos també és espectacular però els que tenen més protagonisme són els pelàgics perquè naden de manera vertical, de dalt a baix i viceversa. 

8. Noruega 

La característica més rellevant de la costa de Noruega és la diferència entre el territori exterior el qual és pràcticament desèrtic, i sota les aigües del mar on la espesa vegetació ofereix una vista totalment acolorida i floral (per la presència d'anèmones i coralls). Una de les sorpreses de Noruega és la possibilitat de nadar amb balenes i morses, i veure als grans óssos polars.



9. Tailàndia 

El costat oriental de Tailàndia és tranquil amb molts coralls tous i una comunitat espectacular de peixos diferents. L'altre costat és l'occidental, en el que les fortes corrents marines provoquen els arc i túnels on viuen grans taurons, tortugues i peixos lloro. És el lloc perfecte per gaudir de paisatges contraris en poc espai i temps.


10. Baixa Califòrnia 

El Golf de Califòrnia, que forma part del Patrimoni de la umanitat, és un dels millors indrets per bussejar batejat amb el nom de "L'Aquari del món". Té una extensió de 1.865 kilòmetres de longitud. Aquest territori del mar posseeix espècies com: la balena blava, l'orca, el llop marí, el tauró balena, el tauró martell i la manta ratlla. Hi ha més de 800 espècies diferents.
La zona més mítica és la de La Paz, al nord de l'Illa Partida, on habita una colònia de llops.



2 comentarios:

  1. que malo cuando sabes que todo esto se pierde con la polucion
    =(

    ResponderEliminar
  2. Cierto. es una pena que el propio hombre haya causado tantos daños en el medio ambiente. Pero sabemos con esta página que aun quedan lugares preciosos bajo el mar. :)

    ResponderEliminar