jueves, 6 de enero de 2011

Requisits previs

Per poder practicar el submarinisme s'han de tenir en compte les següents recomanacions indispensables:
  • Les persones que desitgin experimentar per primera vegada aquest esport aquàtic hauran de sotmetre's primerament a una avaluació mèdica per tal de certificar que les condicions físiques en les que es troba la persona són correctes i que no hi apareix cap problema que li impedeixi tal exercici.

  • La condició física i un bon estat de salut són aspectes fonamentals que s'han de valorar, ja que és necessari que el cos de la persona en qüestió pugui suportar la pressió submarina i l'esforç que aquest requereix.

  • Determinades contradiccions que podem trobar respecte a malalties que impedeixen el submarinisme són: la insuficiència respiratòria, la diabetis no controlada, l'asma, algunes malalties psiquiàtriques, dermatològiques, neurològiques (com l'epilèpsia), certes malalties cardíaques i algunes patologies oculars.

  • És molt important practicar el submarinisme a centres certificats i amb monitors oficials i professionals, ja que el nombre més elevat d'accidents mortals a l'aigua es produeixen pel busseig.

  • És recomanable no bussejar sol. Submergir-se en grup és més segur. Si s'utilitza un bot per anar fins la zona la qual vol submergir-se, en aquest s'hi ha de quedar algú per supervisar que tot vagi correctament i si és possible, tenir un mitjà de comunicació en cas de problema.

  • Els tancs d'aire comprimit han d'estar anteriorment perfectament comprovats perquè funcionin bé.

__________________________________________________________________________

Advertència
  El perill al que estem exposats quan bussegem és més important del que les persones pensen, s'ha de tenir molta cura al practicar submarinisme, sinó la ilusió pot transformar-se en descuid i acabar en accident. Com per exemple en aquest video on es mostra un aprenent en una situació difícil. 


4 comentarios:

  1. El submarinismo parece una actividad entretenida, seguramente una vez en mi vida me gustaria probarlo!

    Saludos

    ResponderEliminar
  2. No sabía que es requerien tants aspectes per poder realitzar submarinisme amb total seguretat!

    No ho he probat mai, però gràcies a aquest blog m'he adonat que... per què no provar-ho? Quan ho hagi provat ja et diré que tal la meva nova experiència!
    Gràcies!

    ResponderEliminar
  3. M'alegro molt que a totes dues us vingui de gust intentar provar aquest esport. Jo també espero poder fer-ho algun dia. Però recordeu sempre que s'ha de tenir en compte certs requisits que poden ajudar-nos a no tenir cap mena de problema dins la submersió. Estaré encantada de saber les vostres experiències!

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  4. Me ncantaria probar el submarinismo, seria una nueva experiencia para mi, el blog resulta util para conocer los requisitos previos para la primera vez.
    Saludos

    ResponderEliminar